Om Fru Krogh

Fru Kroghs fornemmelse for farver

Jeg elsker farver og jeg elsker garn 🤍

Det er den helt korte fortælling om mig og min passion, som også er min levevej.

Den lange er at det er en næsten livslang kærlighed, der kun er vokset med alderen. Jeg prøvede første gang at farve garn en gang i midt firserne, da jeg var på efterskole i København.

Resten af min historie kan du læse herunder.

Neutral yarns

Min kvalitetssans kunne ligge et meget lille sted og hvad jeg strikkede af, kom an på, hvad der kunne købes af billigt garn. Jeg strikkede næsten udelukkende efter fri fantasi og det var alt fra blondestrik til store næsten ryaagtige kreationer på meget store jumbopinde. Min yndlingskjole i 10’ klasse var en knælang akrylkjole i sort & skriggult mønsterstrik. Jeg drømte dog i smug om en knælang kjole i mange farver der var strikket i en enkelt blondetråd i ren uld. Så allerede dengang var der nok en snert af et ønske om ”god kvalitet”.

Jeg har ingen erindring om, hvem der lærte mig at strikke, men jeg tror det var i håndarbejde i folkeskolen. Det første strik jeg husker, er i hvert fald de megalange halstørklæder mine klassekammerater og jeg strikkede på i skolebussen en vinter i de mindre klasser.

I mit arbejdsliv har jeg i en årrække arbejdet indenfor tekstilindustrien. Jeg uddannede mig til indkøber med speciale i tekstil og har haft nogle fantastiske udfordringsrige jobs der har budt på meget indsigt, nørderi og mange rejser ud i det blå. Jeg elskede nørderiet i farver og fibre men jeg var uhyggelig bevidst om det aftryk produktionen satte – og sætter! Jeg trivedes meget dårligt med de produktioner, hvor det udelukkende handlede om profit, men det er desværre et vilkår at navigere i også for mig som selvstændig. Jeg gør mig umage, hver dag for at navigere og balancere med et stort ønske om at sælge et produkt der sætter så lidt et aftryk på vores verden som muligt.

Jeg køber mit garn fra etisk ansvarlige forhandlere, der sikrer mig at dyrene ikke har lidt overlast, blot for at vi kan få garn.

Jeg er meget opmærksom på brugen af vores drikkevandsressourcer. Der er gået sport i at bruge det samme vand igen og igen og forfine processen så meget, at der nu går mange uger imellem at jeg skifter vand i en gryde.

Jeg farver udelukkende med professionelle farver og jeg blander selv alle de farver du møder i mit garn. Farverne er de såkaldte aciddyes, hvor vandet blot tilsættes en smule hvid eddike for at binde farven til garnet. Det er farver der er økotex testet og der er sørget for at de både er skånsomme for os mennesker, når vi skal bære vores strik direkte på kroppen, men også er skånsomt og ikke belaster vores spildevand og sårbare økosystemer med unødig kemi, hvis noget af det skulle ende i kloakken. Farverne holder selv i brug og lys og gør at du kan bruge dit strik i år frem, hvis du passer godt på det.

Hvis du synes at garn fra Fru Krogh ser lidt anderledes ud end mange andre håndfarvede garner så har du nok ret. Jeg har nemlig besluttet at præsentere mit garn så du som kunde bedst muligt kan forestille dig det færdige resultat. Derfor vinder jeg alle mine fed om efter farvning. Så hos mig vil du ikke finde fed der fx er delt i 3 smukke farver. Hos mig vil du finde fed der har den melering der vil opstå når du får det på pindende.

Jeg håber at mit garn vil give dig glæde, både mens du har det på pindende og når du bærer det strikket op og jeg håber at du synes det er præcis så smukt og lækkert som jeg har gjort mig umage for at gøre det.

Oplever du at noget ikke lever op til dine forventninger, håber jeg at du vil kontakte mig med det samme, for jeg ønsker nemlig kun at have tilfredse kunder.

Mange strikkehilsner
Merete Verner Krogh