Sommer gul (Mohair silke)

Solskinsgul
Solskinsgul

70% Mohair 30% mulberry silke

50 gram = ca. 210 meter. Antal bundter til salg: 6 stk.

Pris 115,- kr. / bdt. inkl. moms og forsendelse med DAO i Danmark. For tillæg på 5,- kr. pr. bundt vikles det gerne til nøgle.

Den blødeste silke i skøn kombination med fluffy Mohair giver et lækkert blødt og luftigt garn.

Du kan sagtens strikke med det alene fx på en pind 3-4 eller bruge det som følge tråd fx sammen med en ren merino. Min merino er tynd og glat og sammen med den vil den være flot på en pind 6. 

Garnet er håndfarvet med acid dye, der et miljøvenligt farvestof. Garnet er europæisk og ikke forbehandlet med kemikalier. Farverne er lysægte men vil som alt andet falme lidt i lys og vask.

Da garnet er håndfarvet vil der fra  nøgle til nøgle være små farveforskelle og disse vil give et flot farvespil i det færdige strik. I denne farve er der med vilje også et farvespil fra lys lyng til lidt mørkere i det enkelte nøgle. Altsammen for at give et smukt levende resultat i det færdige arbejde. 

Har du en moderne vaskemaskine kan det vaskes på uldprogrammet, men selv vælger jeg at lægge det kort i blød i lunt vand i et mildt uldvaskemiddel og efterfølgende centrifugere det i en vaskepose. Uld har dog allerbedst af ikke at blive vasket for tit. Hæng den dog gerne ud i luften indimellem på en bøjle, så holder det sig fint og luftigt længe.